Michaël College

Worden wie je bent

Maak een virtuele tour door onze school. Als je de tour hieronder start nemen we je mee in onze virtuele rondleiding.
Ben je er klaar voor?

Start de tour en klik op onze school!

Over Michaël College

Michaël college 


Het Michaël college is een vrijeschool voor mavo, havo en vwo. De enige in de regio. Op onze school staat de totale ontwikkeling: hoofd, hart en handen, centraal. We bieden eigentijds vrijeschool-onderwijs. Een school met aandacht voor kunst en cultuur.  Een leefomgeving waarin je kunt ontwikkelen, waarin je veel kunt leren. Een school waar we oog voor je hebben. 


Ruimte voor ontwikkeling 


Op het Michaël college geven we je ruimte om te ontwikkelen. Je krijgt veel tijd om uit te zoeken wat je belangrijk vindt en waar je goed in bent. We hebben een brede brugklas waarin voor veel vakken alle niveaus (mavo, havo en vwo) bij elkaar zitten. Je volgt de lessen samen en leert van en met elkaar. Vanaf het tweede leerjaar, de achtste klas, volg je de theoretische vakken in mavo of havo/vwo niveaugroepen. In deze jaren leer je “hoe je het best kan leren”. Dit alles onder begeleiding van de mentor. 


Periode onderwijs 


Elke dag krijg je de eerste twee lesuren periode onderwijs. Je werkt dan drie weken lang aan een thema. Een paar voorbeelden van zulke thema’s zijn: sterrenkunde, meten en wegen, het menselijk skelet, theater en de ontdekkingsreizen. Tijdens de periodelessen heb je geen lesboeken. Je bent elke dag aan het ontdekken en werkt aan je eigen studieboek, het periodeschrift. Hierdoor leer je onder andere zelfstandig lesstof samenvatten en presenteren. De werkwijze is ieder jaar anders omdat je zelf ook ieder jaar ouder wordt en veranderd.  


Kunst en ambacht vakken 


Op het Michaël college krijg je veel kunst- en ambacht vakken. We willen je hierbij steeds opnieuw uitdagen. Dit zorgt ervoor dat je jouw creativiteit ontwikkelt en leert om jezelf te uiten. Hierdoor leer je om creatieve oplossingen te bedenken op allerlei gebieden. Leerzaam maar vooral heel leuk! Voorbeelden zijn metaalbewerking, muziek, koken, tuinbouw en schoenmaken.  


Werkweek 


In de tweede week van het schooljaar ga je op werkweek! Je leert elkaar razendsnel kennen waardoor je een hechte groep wordt. Elk jaar is er een andere werkweek waarin je dingen onderneemt die passen bij jou leeftijd. Je mentor, docenten en ouders helpen mee om de week in goede banen te leiden.  

Plattegrond

Deze plattegrond geeft je een goed beeld van hoe onze school is ingericht. Als je straks naar onze school komt zul je dus zeker niet verdwalen.

Download als PDF

Promo video Michaël College

Meer video's

Leerling promo
Vlog van Finn
Vlog van Meys en Feline

Volg Michaël College op social!

Of bezoek de website https://michaelcollege.nl/

Close Bitnami banner
Bitnami