Markenhage

Dé Daltonschool met cultuurprofiel

Maak een virtuele tour door onze school. Als je de tour hieronder start nemen we je mee in onze virtuele rondleiding.
Ben je er klaar voor?

Start de tour en klik op onze school!

Over Markenhage

Markenhage is de daltonschool voor voortgezet onderwijs in Breda en omstreken.

Markenhage is ook de enige school in Breda met een cultuurprofiel.


Dalton


Net als op andere scholen in Breda kun je op Markenhage een diploma halen voor VWO, HAVO of MAVO. Maar op een daltonschool schenken we ook nog extra aandacht aan vaardigheden die je bij een vervolgopleiding en in je latere beroep hard nodig hebt. Leren op Markenhage is: actief kennis opdoen en toepassen, zelfstandig of samen met anderen, je werk leren plannen, eigen keuzes leren maken en reflecteren op je aanpak en je resultaten. Als je dit van jongs af aan leert, lukt het later tijdens je studie of werk ook goed. Op basis van wederzijds vertrouwen werken we samen aan jouw toekomst.


Leren zelfstandig worden


Iedereen is anders. Zo leert de ene leerling wat makkelijker of sneller dan de andere. Het ene vak vind je wat moeilijker dan het andere. Geen probleem, dat mag. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen volgens zijn of haar eigen capaciteiten. Daarom werk je op een daltonschool vaak zelfstandig, in de les maar ook erbuiten. Zo leer je op jezelf te vertrouwen.

Leren samenwerken


Als je later gaat studeren en werken, is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken. Ook met mensen die je niet zelf kiest. Daarom besteedt Markenhage hier extra aandacht aan. Zo werk je geregeld met leerlingen uit je eigen klas of uit andere klassen aan een opdracht. En op Markenhage helpen oudere leerlingen vaak de jongere leerlingen (‘tutor-leren’). Zo leer je op anderen te vertrouwen.


Leren plannen

Op Markenhage leer je stap voor stap meer verantwoordelijkheid te dragen voor je schoolwerk. In klas 1 leren we je plannen en op een goede manier om te gaan met je weektaak. Op Markenhage krijg je dus geen huiswerk per les, maar krijg je een taak per vak voor de hele week. Je hebt daarin dus zelf de keuze wanneer je aan de opdrachten van een bepaald vak werkt, zolang je werk maar af is voor het einde van de week. In de hogere leerjaren maken we de overstap naar studiewijzers waar je weektaken voor een hele periode (van ongeveer 8 weken) staan vermeld. De verantwoordelijkheid ligt dus steeds meer bij jou om je werk goed in te plannen en op tijd af te hebben.

Vlog van Nyssa en Willem

Meer video's

Vlog van Vladimir en Evi
Dag van een brugklasser
Markenhage live
Daltononderwijs op Markenhage
Promo Podiumklas
Promo Atelierklas

Volg Markenhage op social!

Of bezoek de website https://www.markenhage.nl/

Close Bitnami banner
Bitnami